Új generációs e-bike túrák

Az átalakuló közlekedési szokások és az elektromos járművek mára a kerékpáros réteget is elérték. A technológia segítségével már azok is képesek nagyobb távot megtenni kerékpárral, akiknek eddig túlságosan megerőltető műfajnak számított a biciklizés.

A PEDELEC hajtásrendszer egy olyan lehetőséget teremt, ami által nem veszik el a kerékpározás élménye, csak könnyebé válik a haladás. A PEDELEC mozaik szó jelentése Pedálozás + elektromos meghajtás. Ebből következik, hogy az ilyen típusú kerékpárokat a pedál tekerése után beinduló villanymotor segíti a haladásban. A rásegítés mértéke 50%-ot vesz át a kerékpárostól, és teszi komfortossá a haladást hosszabb távon, de még a nehéz domborzati viszonyok között is. 

Rásegítéssel nem csak a kerékpározástól elszokottak pedálozhatnak. Ugyanúgy hozzásegítheti az edzett kerékpárosokat egy új élmény megszerzéséhez vagy határaik kitolásához. A rendszer előnyeit nem csak a magánszektorban, hanem sok szolgáltatói ágazatban is kezdik felismerni, így utazási irodák is nyitnak az eszközök bevezetésére útjaik szervezésekor. 

A Helian NaTour utazási iroda élen jár az elektromos kerékpárral is megtehető túrák szervezésében. Belföldi és külföldi túrájuk listáját az alábbi linken lehet megtekinteni: Helian NaTour kerékpáros túraprogram. Az idei szezonban kedvezménnyel bérelhetők az elektromos kerékpárok a túrákra, így mindenkinek érdemes egy próbát tenni ha új élményekre vágyik, vagy szeretne részese lenni egy új generációs kerékpártúrának.

A kerékpárok gyártója a Public Bike System Hungary Kft.

ONLINE kölcsönzésre vált a Zöld Kerékpár

2016 téli üzem időszakába lépett az Ős-Dráva elektromos kerékpárkölcsönző rendszer. Az időjárás függvényében a kerékpárok elérhetőek lesznek mind az 5 állomáson, melyek ezen időszakban kizárólag a regisztracio.greenebike.hu ONLINE felületünkről kölcsönözhetők!

Elektromos Közösségi Kerékpárkölcsönző Ős-Dráva

Meglévő, kártyás felhasználóinknak

A rendszer továbbra is rendelkezésre áll, mindenki számára, aki Baranya megyei vagy Helyi lakos bérlettel rendelkezik. Az egyenlegek feltöltését a téli üzem időszakában átutalással lehet megtenni.


ONLINE regisztráció és kölcsönzés

Online kölcsönzés elektromos kerékpárok az Ős-Dráván

A fent látható lépések követésével gyorsan és könnyedén beszerezhető az alkalmi használathoz szükséges felhasználói fiók, és egy helyen az egyenleg feltöltés is lebonyolítható.

Kérdéseikkel keressenek bátran:

Csiszár Dávid
Projektkoordinátor

tel.: +36 30 986 14 44
e-mail: hello@greenebike.hu

Információk az elektromos kerékpárkölcsönzésről

Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület

A Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület projekteket szervezett a régiós ökoporta hálózat kiépítésére, a tájegységi gasztronómiai hagyományok feltárására.

​Kitűzött céljai érdekében tematikus honlapokat működtet (www.gasztrobaranya.eu, www.baranyavidek.hu), gasztronómiai fesztiválokat szervez (pl: Falusi Vendégfogadók Sütő-Főző Fesztiválja), beindította a „Nagymamáink Kosztolója” programját. Minősíti a helyi termékeket, összeállította a helyi termelők adatbázisát a régióban, valamint a Baranya Zöldút településein. A régió iskoláiban megkezdte „Gasztrosuli” programját, melynek célja, egy olyan szemléletformáló ismeret átadása a térség középiskolai diákságának körében, amely felértékeli és népszerűvé teszi számukra az egészséges életmód kialakításához elengedhetetlen helyi termékeket. A bemutatók és a különböző termékek kóstolása révén a diákok felismerik, hogy a helyi alapanyagokból készült ételek nemcsak ízletesebbek a boltban vásárolhatóknál, hanem egészségesek is.

​Hívjuk, várjuk kedves vendégeinket, Baranya hagyományaikat őrző falvaiba, barátságos vendégfogadóinkhoz, ahol az üdülés több mint egy pihenés.

​A falvakat járva, a vendégfogadókkal beszélgetve megismerhetik a falusi életmód meghatározó részét adó mezőgazdasági munkákat. Kipróbálhatják, ha kedvük tartja a szüret, gyümölcsszedés, vagy éppen az állatgondozás fogásait, megkóstolhatják – termékeire büszke házigazda kalauzolásával – a helyi specialitásokat: borokat, gyümölcsszörpöket, aszalt gyümölcsöket, friss zöldségeket, vagy éppen disznótoros ételeket. A terített asztal örömei után mindig jut egy kis kóstoló az üdülés végén az útikosárba is.

A körbenézésre, a hagyományokkal való ismerkedésre ösztönöznek a falvak kézműves mesterei is. Rácsodálkozni munkájukra, mustrálgatni míves termékeiket, vagy elmerülni egy kirakodóvásár forgatagában, igazán tartalmas időtöltést jelent.

Piknik egy parasztháznál – Június 11. Szombat

Az Ormánság megannyi kulturális öröksége között a legkézzelfoghatóbb az apró falvak hangulata. A régi hagyományokat még ma is őrző települések a századfordulóig repítenek vissza épületeikkel és gasztronómiai különlegességeikkel. A múlt csodáidnak felfedezésére a jövő eszközeit használjuk fel. Az elektromos rásegítésű kerékpárok biztosítják mindenki számára a kényelmes haladást, így a Fekete-víz töltésén kerékpározva élvezhető a természet közelsége is.

Túraprogram

Indulás - Érkezés

Megállók

Távolság

Részvételi díj

Harkány eKerékpár állomás 10:00

Drávaszabolcs kerékpáros pihenőnél
Átkelés a Fekete-víz hídján
Megálló Tésenfa közelébe a Dráva-holtágnál
Tésenfa bejárása:

Református templom és világháborús emlékmű megtekintése
Piknik a Kossuth utca 72-ben

16 km

Étkezéssel
5500 Ft / Fő

Harkány eKerékpár állomás 15:30

Indulás Tésenfáról 14:00 órakor
Megálló a Fekete-víz hídjánál Drávaszabolcson

16 km

Étkezés nélkül
4000 Ft / Fő

Más állomásokról (Sellye, Vajszló, Vejti, Kémes) érkezőknek a pikniken való részvétel bejelentkezéshez kötött

2000 Ft / Fő

Eső esetén a túra áthelyezett időpontja 2016.06.25. 

Tésenfa

A horvát határ és a Dráva mellett (kb. 2,5 km-re), a Fekete-víz közvetlen közelében elhelyezkedő településre parasztházainak egyszerűsége a legjellemzőbb. Már az őskorban is lakott település volt. A római hódoltság időszakából egy Constantinus rézérme került elő.Egy 1346. évi okmányban Tesenfolwa, később Thesenfalua, Thesen falwa alakban írva említik. A színmagyar települést – szerencsés kivételként – sikerült megőrizni a török uralom időszakában is. Egy 1696-ból származó feljegyzés szerint Tésenfa Zrínyi Miklós gróf birtoka volt, majd a földesúr gróf Batthyány Antal kezébe került. A világháborúk pusztításai, de a gyakori gazdacsere sem kívánt súlyos áldozatot a falutól, a második világháború utáni szövetkezesítés miatt sokan elvándoroltak a településről.

Ismerd meg Tésenfát képekben!

Jelentkezés

​Csatlakozni előjelentkezve vagy a helyszínen tudtok. A szükséges kerékpár darabszámot csak az előre bejelentkezőknek tudjunk garantálni! Más állomásokról (Sellye, Kémes, Vejti, Vajszló) indulóknak saját bérletüket használva csatlakozhatnak. Nekik is szükséges bejelentkezni ha szeretnének részt venni a pikniken.  

Fizetés

Az eKerékpárok, piknik és túravezetés díját az alábbiak szerint fizetheted meg:

 • Helyszínen, készpénzzel
 • illetve banki átutalással lehet. Számla szám: HU 10300002-10601556-49020014 Zöld Kerékpár Turisztikai Nonprofit Kft. Megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni "eKerékpár túra".​

eKerékpárok

• Pedelec e-bike EN15194 szabvány
• Tartós formatervezés
• 250W-os egyenáramú motor
• Litium akkumulátor: 36V / 10 Ah
• Aluminium váz
• Automatikus töltés dokkoláskor
• 25 km/h-ig elektromos rásegítés
• Defektmentes gumik
• Biztonságos fékrendszer
• Nexus Agyváltó 3 sebesség
• Automatikus lámpa kapcsolás
• 28"-os kivitel

Jelentkezés a túrára

Jelentkezés után felvesszük veled a kapcsolatot.

Ha kérdésed van keress meg minket elérhetőségeink egyikén.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

hello@greenebike.hu

+36 30 986 14 44

Hogyan lehetünk Zöldturisták?

A zöldturisták, azaz a környezettudatos emberek célja a természetközeliség, és ennek érdekében távolra utazni a városoktól a zöldbe, a klasszikusnak számító vidéken kirándulni, felfedezni és óvni a természet csodáit, megismerni a helyi szokásokat, embereket. A zöldturisták kedvelt célpontjai a nemzeti parkok, geoparkok és natúrparkok, természetvédelmi területek, tájvédelmi körzetek, erdők, mezők, falvak, barlangok, melyek lassabb, szelídebb életvitelt kívánnak.​

Kicsoda az ökoturista, zöldturista?

Az a turista, aki zöldturista, egyértelműen a helyi szálláshelyeket keresi, neki nem a luxus számít, hanem inkább az egyszerűség és a természetbarát, természetközeli lakókörnyezet, például az erdei szállások, turistaházak, vagy éppen az ökofalvak, falusi ökoporták. Másik fontos jellemzője a zöldturistának - és ezen belül az ökoturistának is -, hogy minél kevesebb negatív hatást igyekszik gyakorolni a környezetre, miközben annak tisztaságát, érintetlenségét óvja.

Hogyan védi a környezetét?

Kezdve azzal, hogy az úti céljára vonattal, kerékpárral érkezik, gyalog illetve az engedélyezett járművel járja be a természetet. Nem gyújt tüzet, csak a kijelölt tűzrakó helyen, nem hagy nyomokat, nem szakít le növényeket. Egészen addig, hogy a természetjárás során keletkező szemetet visszateszi a hátizsákjába, és helyben előállított termékeket vásárol – támogatva ezzel a helyi gazdaságokat.

Olyan módon is óvhatja a környezetét, hogy kevesebb vagy könnyen lebomló alapanyagokból készült naptejet használ, ha a természetes vizekben, például a Balatonban fürdik.

Összefoglalva: legfontosabb az ökoturista számára az, hogy a természeti, kulturális értékeit megismerje annak a területnek, amit éppen felfedez, és ezt mind környezetbarát módon tegye. Ebbe a (zöld)szemléletbe belefér még a tanulás is, természetesen. A környezetről tanulásnak-tanításnak fontos sarokköve a hazai erdei iskolák hálózata, melyek a környezettudatos szemléletre nevelnek és betekintést engednek az erdészek munkájába, a változatos interaktív programot kínáló látogató- és oktatóközpontok és a tanösvények.

Teszteld magad, milyen Ökoturista lennél! 

Hová szeret utazni az ökoturista és a zöldturista?

VÍZPARTRA - Vízitúrázni, strandolni, horgászni - ez persze mind nagyon jó a hazai tavakban, folyókban, de a felelős turista odafigyel arra, hogy csak a kijelölt helyen menjen be a nádasba, ne zavarja fel az ott élő madarakat. Mivel a nádasok nem csak a ritka fajok élőhelyét adják, de természetes vízszűrőként is működnek, fokozottan óvnunk kell a nádasokat.

VIDÉKRE - Utazásaik kedvelt célpontja például klasszikusan a vidéki porták, ahol a családbarát, vendégszerető falusi vendéglátók bepillantást engednek szokásaikba, hagyományőrző tevékenységeik közé, például megmutatják, hogyan kell elkészíteni jellegzetes ételeiket.

NEMZETI PARKOKBA - Az ökoturista szívesen látogatja meg a nemzeti parkokat.Magyarország 10 nemzeti parkjának feladata nem csak a természeti értékek védelme, hanem azok bemutatása is. A nemzeti parkok természetvédelmi bemutató-, oktató- és ismeretterjesztő létesítményeket működtetnek, ilyen például a látogatóközpont is. A fenntarthatóság fontos értékrendje a zöldturizmusnak. Ez alatt azt értjük többek között, hogy a nemzeti parkok ügyelnek arra, hogy a turisták milyen tevékenységet végezhetnek anélkül, hogy negatív hatást gyakorolnának a felkeresett természeti, kulturális (például néprajzi) értékre. Egy szóval mozgatórugójuk az, hogy „unokáink is látni fogják". Jó úton haladunk, hiszen első nemzeti parkunk, a Hortobágyi Nemzeti Park 2013-ban ünnepelte 40 éves fennállását.

KERÉKPÁRRAL BÁRHOVA - Magyarország előkelő helyet foglal el Európa kerékpáros térképén, Az Eurobarometer adatai szerint Magyarország a harmadik helyen áll Európában a mindennapos kerékpározást tekintve. Az első helyen Hollandia áll 36 százalékkal, majd Dánia (23 %) következik, Magyarországon 22 % kerékpározik legalább egyszer egy nap. Az uniós átlag 8 %. Ennek megfelelően a természetvédelmi és kulturális örökségeinkhez tartozó látnivalók nagyon jól megközelíthetőek kerékpárral. 

​Magyarországon kifejezetten sok célpont közül választhatnak a zöldturisták: területünknek 21%-a erdőség, azaz közel az egy negyede, mely világviszonylatban is magas szám, az ország 10%-a pedig természetvédelmi oltalom alatt áll.

Forrás: Itthon.hu

Csóka túra a Vylyan pincészethez

Júniusban kerül piacra a Vylyan pincészet CSÓKA borának új, 2014-es évjárata. Az ősi magyar fajta, a pincészet legkisebb tétele! A limitált tételszám – mindössze 900 palack – miatt egy premier lehetőséggel kedveskednek  a Vylyan Teraszra látogatóknak (a ’csókosoknak’), ahol nem csak a bort tudjátok elsőként kóstolni és elővásárolni, hanem egy kellemes családi, baráti programot is fűznek a bor köré.

CSÓKA - Egy ősi Magyar fajta felélesztése

Az őshonos Csókaszőlő már a Kadarka előtt termett a hazai szőlőkben és mára gyakorlatilag el is tűnt. Birtokunkon e ritkaság újbóli meghonosításába fogtunk, melynek eredménye immár 4000 tőke csókaszőlő. Ezzel ma Magyarország legnagyobb csóka ültetvény büszke birtokosai vagyunk!Az egyedi világú fajta 2014-ben barátságos, könnyedebb arcát mutatja, gazdag gyümölcsösséggel (csipkebogyó, málna, ribizli).​

Programok:

 • ​ZÖLD KERÉKPÁR TÚRA: Intelligens elektromos kerékpárok várják az Ős-Dráva térség 5 pontján a környezettudatos, kényelmes kerékpározás szerelmeseit. 28-án 10:00 órakor hova máshová vezetne a túraút, mint a bringásokat régóta szeretettel fogadó Vylyan Teraszra!
 • MÁJUSFA KITÁNCOLÁS: Itt az ideje égigérő májusfánk kivételének! Szombaton 11 órától a talpalávalóról a pincészet gondoskodik.
 • GYEREK-TERASZ AVATÓ: a gyerekek (de akár a felnőttek is) felavathatják a trambulint és a megújult gyermek-teraszt, ahol kicsik, nagyok kedvükre játszhatnak, míg a szüleik nyugodtan pihenhetnek, borozhatnak
 • MADARAK A GRILLEN - A Vylyan kiskonyha Csókához színezett kínálata a hétvégére: Kacsacomb , paradicsomos grillsalátával; Kacsazúza lecsóval, friss kenyérrel; Pulykanyárs, grillsalátával
 • No és persze az elmaradhatatlan PIKNIK, pincelátogatás, szakmai kóstolók.

10% kedvezmény a fogyasztásból minden eKerékpárosnak,  - a Vylyan pincészet jóvoltából! 

Részletek

Indulás

Útvonal

Túradíj

Május 2. 10:00 Harkány eKerékpárállomás

Harkány - Máriagyüd - Siklós -
Vylyan pincészet Kisharsány 

3500 Ft / fő

Visszaindulás 14:00 órakor

Kisharsány - Siklós - Harkány

Az ár tartalmazza az eKerékpárok bérleti díját és a túravezetést

Autóval érkezőknek parkolási lehetőség a kerékpár állomás közvetlen közelében, egész napos parkolójegy váltható. Menetrend szerinti buszjáratok szintén az állomástól 10 méterre állnak meg. Menetrendek itt! 

eKerékpárok bemutatása - olvass és tudj meg többet

Fizetés

Az eKerékpárok, belépők és túravezetés díját (3500 Ft / Fő ) az alábbiak szerint fizetheted meg. Az étel és ital fogyasztásodat a vendéglátónál személyesen rendezheted!

 • Helyszínen, készpénzzel
 • illetve banki átutalással lehet. Számla szám: HU 10300002-10601556-49020014 Zöld Kerékpár Turisztikai Nonprofit Kft.
  Megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni "eKerékpár túra".

Kapcsolat

hello@greenebike.hu

+36 30 986 14 44

Zöld Kerékpár túra Harkány – Nagyharsány Május 21-én

Zöld Kerékpár túraprogram

Időpont

Túraútvonal

Túra hossza

Megállók

Részvételi díj

2016. Május 21. Szombat 11:00 óra

Harkány - Siklós - Nagyharsány - Kisharsány 

36 km - 3óra

1. Siklós történelmi épületei: Várnéző és Malkocs Béj Dzsámija
2. Nagyharsány: Autentikus Horváth ebéd és pihenő
3. Szoborpark: Látogatás a szabadtéri kiállításra

3600 Ft / Fő

A részvételi díj tartalmazza az eKerékpárok használatát és a belépőt Malkocs Béj Dzsámijába és a Nagyharsányi szoborparkba, valamint a túravezetést. Az étkezés önköltséges. A rendeléseket előzetesen kérjük leadni a gyors kiszolgálás érdekében. 

Gyülekező és indulás a harkányi buszpályaudvarral szembeni kerékpárállomástól. Kerékpárjaink 28'-as méretűek (felnőtt méretű kerékpárok).

Már csak ennyi időd van, hogy csatlakozz hozzánk  

00
Nap
00
Óra
00
Perc
00
Másodperc

Ebédet már nem rendelhetsz, de  ettől függetlenül velünk tarthatsz szombati túránkon és tudsz fogyasztani az Aralica Apartmannál 


Bejelentkezés 

Együttműködő partnerünk az Aralica apartmanház
Étlap a képre kattintva érhető el 

Jelentkezés a túrára

Jelentkezés után felvesszük veled a kapcsolatot.

A választott menüsort kérlek írd be a "Megyjegyzés" sorba.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Fizetés

Az eKerékpárok, belépők és túravezetés díját (3600 Ft / Fő ) az álaábbiak szerint fizetheted meg. Az étel és ital fogyasztásodat a vendéglátónál személyesen rendezheted! 

 • Helyszínen, készpénzzel
 • illetve banki átutalással lehet. Számla szám: HU 10300002-10601556-49020014 Zöld Kerékpár Turisztikai Nonprofit Kft.
  Megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni "eKerékpár túra". 

Ha kérdésed van írj nekünk!

hello@greenebike.hu

Gurulj át Villányba és BorZsongj

Remek programnak ígérkezik a három napos, Villányban megrendezésre kerülő BorZsongás Fesztivál.  Az érdeklődők április 29 - 2016 május 01 között élhetik át a borvidék ébredező, tavaszi hangulatát megannyi koncert és kulturális eseménnyel karöltve. 

Hogy a fesztiválra eljussatok, használatba vehetitek az elektromos kerékpárokat is, hiszen végig védett kerékpárúton tudtok haladni, így kényelmesen elérhető a több helyszínből álló programsorozat minden pontja... És még néhány fröccs is belefér!

Bérletet Harkányban tudtok váltani a Thermal Travel utazási irodában (Bajcsy Zsilinszki u. 5, a Fürdő főbejárata mellett). A kerékpár bérlés kedvező használati díjait a következő linken tekinthetitek meg: Díjszabások

A BorZsongás Fesztivál részletes programját lásd itt: Programleírás

Kerékpározás természetvédelmi területen

Az ökológiai kultúra a természethez való viszonyulási kultúra, vagyis a természettel kapcsolatos ismeretek beidegződése, és az azon alapuló viszonyulásoknak, hagyományoknak, viselkedésnek és szokásoknak az összessége.

Az ember természethez való viszonyulására alapvetően a felelős természetvédő magatartás, a természetvédő aktivitás, a védett óvása, a tulajdon tiszteletben tartása jellemző. Sajnos azonban nap mint nap találkozunk az ismerethiány (tudatlanság), a téves szemlélet, a felelőtlenség, a helytelen szokáshagyományok miatti jogsértő magatartással, illegális hulladék-elhelyezés, a tűz okozása, a védettség figyelmen kívül hagyása, a védett természeti területek és értékek veszélyeztetése, károsítása, a védett állatok elpusztítása és a védett növényekben, növényzetben okozott károk, amelyek ellen minden jóakaratú embernek tenni kellene.

Az erdőtörvény alapján erdőterületen (a természetvédelmi oltalomtól függetlenül) kerékpározni és lovagolni, motorral, illetőleg gépkocsival közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad, amit a az erdőgazdálkodó javaslata alapján vagy harmadik fél kezdeményezésére az erdőgazdálkodó egyetértésével az erdészeti hatóság jelöl ki.

Valamint​ védett természeti területen tilos:

 • A kijelölt és kiépített tűzrakóhelyek kivételével tüzet gyújtani!

 • Járművel védett területen engedély nélkül közlekedni (gépjármű, motorkerékpár, quad, kerékpár)!

 • Növényeket, állatokat gyűjteni!

 • A geológiai képződményekben kárt tenni!

 • Szemetelni!

​Tájvédelmi területen kerékpározni tehát kiváltság. Gondoljatok erre, mikor az Ős-Dráván vagy bárhol máshol kerékpároztok, hiszen nem a természetnek van szüksége ránk, hanem nekünk a természetre, és amit a természettel teszünk, azt magunkkal tesszük!

Hogyan érdemes bérletet váltani?

Akik természetközeli módon szeretnék bejárni a Három-folyó kerékpáros túraútvonalakat illetve a Villányi borvidéket, azoknak kiváló választás a Turisztikai Elektromos Kerékpárkölcsönző. Többféle bérlési lehetőségeink közül, mindenki megtalálhatja a megfelelőt. Fontos hozzátenni hogy a kiváltott bérletek csak a használat időtartamára vonatkoznak! Tehát egy 3 órás bérlet keretideje: 1 óra kerékpározás után, a dokkolóba visszahelyezett biciklivel (ebéd, pihenés, falubejárás) még 2 órát kerekezhetnek felhasználóink.

Egynapos kirándulásokra 3 órás bérlet váltható, ami lehetővé teszi kisebb távok megtételét a térségben. Harkányból indulva 1 óra kerekezésre található kémesi állomásunk. Kémes település több történelmi látnivalója mellett otthont ad az Ormánsági halászcsárdának, ahol helyi specialitások kerülnek az asztalra. A pihenő után, Kémestől nem messze fekszik Szaporca irányába az Ős-Dráva Látogatóközpont, ahol családias programok mellett bejárható a természeti értékeket és falusi állattartást bemutató létesítmény. Harkánytól Villány irányába elindulva egy 3 órás bérlettel elérhető távolságban van a Nagyharsányi szabadtéri szoborpark. Az oda vezető út pedig a csodálatos dél-baranyai tájjal van szegélyezve.

Több napra tervező kerékpárosainknak 10 órás ​bérletet ajánlunk. A lekerekezhető órák száma megadja a lehetőséget a térségbe látogatóknak, hogy egy-két éjszakát eltöltve a helyi vendéglátóknál, bejárja a vidék nagyrészt. Híres termál fürdőket meglátogatva ellátogathat Sellyére vagy akár Harkányba is. Mindkét településen üzemel Turisztikai Kerékpárkölcsönző állomásunk, így min két településen időzhet a kerékpáros kedvére. Ha valaki ízületi vagy mozgásszervi problémái végett keresi fel a gyógyfürdőket, ne idegenkedjen a kerékpár kölcsönzéstől, hiszen a Pedelec rendszerű elektromos rásegítés 50%-ban segíti a felhasználót a tekerésben. Fele annyi erőkifejtés, ugyanakkora hatékonyságot eredményez. A két végpont között (Sellye, Vajszló, Kémes, Vejti, Harkány) megannyi látnivaló várj az idelátogatókat, az Ormánság történelmi épületeitől kezdve, a Dráva síkság természeti szépségéig. Élményszerű kirándulás csoportosan vagy egyénileg egyaránt. 10 órás bérlettel bejárhatók a Villányi borút leghíresebb pincéi. A borvidék programjai szinte egész évben várják a finom borok és a jó ételek kedvelőit. Bár állomás a térség azon részében csak a jövőben kerül telepítésre, a bérlet rendkívül kedvező ára miatt akár egy napi túrával is érdemes bejárni.

Éves bérletet válthatnak tovább a telepített kerékpár állomások​ településein élő helyi lakosok, akik alternatív közlekedési eszközként vehetik igénybe a szolgáltatást, illetve azon Baranya megyei lakosok, akik rendszeresen látogatják az Ős-Dráva térségét kirándulási szándékkal. Részletes leírás az Általános Szerződési Feltételekben olvasható.

Foglaljon kerékpárokat csoportos túrákhoz!

Előre bejelentkező csoportjainknak eseményeket és túraprogramot biztosítunk, és kellő számban, gyors hozzáféréssel adjuk a kerékpárokat.

Csatlakozz közösségünkhöz
Nézd meg legjobb képeinket
Izgalmass videók várnak
SHARE